11 Ocak 2015 Pazar

Kudama Yağı Ve Faydaları

Kudama Yağı oldukça değerli bir yağ olup fiyat olarakta bu değerinden dolayı üst seviyelerde satılan bir yağdır.Günümüz profesyonel kozmetik ürünlerinin bir çoğunda kullanılan bu kudama yağının başlıca özellikleri ise şu şekildedir.

Kudama(ölmez çiçek) yağı cildin kolajen sentezini destekleyerek kırşıklıkların azalması yönünde etkileri bir çok dermatolog uzman tarafından doğrulanmış ve cilt bakımında tavsiye edilmektedir.

Anti spazmodik,anti koagülant,anti alerjik,anti mikrobiyal,anti hematom,anti phlogistic,yatıştırıcı ve mantar öldürücü özelliklere sahiptir.



Etkili bir serbest radikal süpürücüsü ve anti hematom olan kudama yağı bu özelliğinden dolayı mükemmel bir cilt yenileyicidir.
Yaralanmalardan kaynaklı kanama ve morarmalara karşı daha iyi sonuç veren bir yağ yoktur.Buda kudama yağının antihematom özelliğinden kaynaklıdır.Kudama yağı yine çok iyi bir mantar öldürücü olduğu için sivilce akne ve saç kıran sorunları içinde oldukça ideal bir yağdır.Kudama yağının ağrı kesici özelliğide göz ardı edilmemelidir.Antikoagülant özelliği ile kan pıhtılaşmasını engelleyerek kullanıldığı bölgede kan dolaşımını hızlandırmasıyla moramaları ve kan toplanmasını engelleyeceği gibi düzenli kan akışkanlığı ile kılcal damar görünümünü azaltıp cilt lekesi oluşumunuda engelleyebilme özelliği vardır.Kudama yağı antiphlogistic özelliği ile iltihap önleyici ve iltihap giderici etkiye sahip olup sivilce ve akne oluşumunu engelleyip tekrar oluşmasınıda engelleyebilir.
Yukardaki bu özelliklerine ilave olarak çok iyi bir hemoroid ve çatlak giderici özelliğide mevcut olan kudama yağını bu sorunlar için kullanmak mümkündür.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder